Friday, March 6, 2009

Eksperimentaalkulinaaria Algajatele I...

Struwe tänaval asub üks maja... Noh, tehniliselt on seal päris mitu maja, aga üks neist on natukene teistmoodi... Nimelt pesitsevad seal mitmed müütilised olendid libasurnute kategooriast... Ühtlasi saab seal aeg-ajalt ühes korteris (Eksperimentaalkulinaaria instituudis, toim.) tegeleda uute ja huvitavate roogade üllitamisega... See postitus olekski siis viimaste eksperimentide kokkuvõtteks (ühtlasi Merili tuletas mulle meelde, et ma ei andnud talle üht retsepti ja see saab siia nüüd esimesena kirja, toim.) ja salvestamiseks...

Eksperiment number 1 ehk Juustupasta vahukoore-spinatikastmes...

Vaja läheb:
  • Poolt pakki ebapraktiliselt pikki makarone...
  • Väikest vahu- või kohvikoorepakikest...
  • Umbes küülikukoljutäit püreestatud spinatit...
  • Mitut erinevat sorti juustuperasid külmkapisügavustest...
Kuidas toimetada:
  • Võta pool pakki ebapraktiliselt pikki makarone ja murra need neljaks või viieks...
  • Pane nüüd juba praktilisema suurusega makaronid keema... Soovitatavalt koos veega ja paja sisse... Lisa üks kukenokatäis soola ja poole vombatipõie jagu oliiviõli...
  • Püreestatud spinat oleks sobilik koos vahu- ja/või kohvikoorega pannil õrnalt läbi kuumutada...
  • Kreemjasrohekat karva vahu- ja/või kohvikooremöga võib pärast kuumutamist nüüd pehmetele ja üsna sobiliku suurusega makaronidele peale kallata, mis on eelnevalt põhjalikult kurnatud (mitte ära väsitatud, vaid nõristatud, toim.)
  • Järgev samm on kõige raskem... Sega, raisk! Aga segada tuleb õige kiirusega, rakendades õiget jõudu ja lusika kaldenurk on ka äärmiselt tähtis...
  • Seejärel riivi oma juusturäbalad kenasti laastudeks või pudiks... Tore on, kui juustujuppide seas on nii tavalist kui parmesanisorti...
  • Pane makaronimass taldrikule ja katta riivjuustukuhilaga...
  • Söö... Soovi korral jaga sõbraga, kui neid parasjagu leidub...

No comments: