Antud retseptil on kaks varianti, kuri variant ja hea variant...
Kuri ennem:
Mida läheb vaja:
- Pikas perspektiivis läheb vaja head alibit...
- Hangi üks taimetoitlane, tükelda ta ning lase jupid läbi hakklihamasina, lisa natukene sibulat ja muna... Seejärel mudi segust väiksed pallikesed, mida saab pannil kenasti pruunistada... Serveeri koos ananassikastmega...
Mida läheb vaja:
- Riisi, umbes niipalju kui sul parasjagu mingi karbi või kotikese põhjas vedeleb... Tegemist peab tingimata olema mingi eelneva riisisöögikorra toorjääkidega, muidu saab riisi liiga palju...
- Aed, juur, köögi- ja puuvilju omal valikul...
- Seltskonna jagu mune (seltskond on antud kontekstis tsirka 3, toim.), soovitatavalt kanamune...
- Paarisajagrammise ananassikonservi pera, pera peaks olema umbes nii suur, kui tekib hommiksöögiks müsli kõrvale pisukese ananassi haukamisest...
- Kastmekraami ehk siis võid, margariini või mingit muud kulinaarset lubrikanti, jahu ja mingid kulinaarset solventi nagu vesi, tavapiim, kookospiim, kitsepiim, hobusepiim, vahukoor, kohvikoor või puljong...
- Keeda üheskoos posu riisi ja annus aed, köögi, juur- ja puuvilju omal valikul...
- Lase riisisegul natukene jahtuda ja seejärel klopi segu sisse munad ja natukene mingisugust kulinaarset lubrikanti, piim oleks antud hetkel parim ja mida te ka ei teeks, ärge hobusepiima kasutage...
- Saadud möks tasuks nüüd pallikesteks vormida ja jahuga panneerida ning seejärel pannil kenasti ära praadida... Meie poolt läbi viidud eksperimendi käigus kasutati laisemat ahjumeetod (riisipallikesed ahju ja korras, toim.), aga see tuli kuiv ja imelik... Ei soovita, pannil tuleb tuhat korda parem...
- Kastme valmistamiseks tuleb kõigepealt või või tema alternatiiv ära sulatada... Kollase ja õrnalt mullitava neste sisse lisada supilusikatäis või natukene vähem jahu ning kõik kenasti ühtlaseks liigselt kollast martsipani meenutavaks massiks ära segada...
- Pseudomartsipanikamaka saab seejärel mingi kulinaatse solvendi abiga lahustada ideaalseks tükivabaks kastmeks, kuhu ananassitükke lisades on valmis ananassikaste...
- Kotletikesed taldriku peale ja kastmega üle ning toit on valmis...
- Selle retsepti puhul ei pea vigastama ja/või tapma ühtegi taimetoitlast, kuid ma ei saa väita, et ma seda teguviisi ei pooldaks ükskõik mis roa valmimise kõrvaliseks ajaviiteks...
No comments:
Post a Comment